måndag 25 maj 2009

Vickning och äppelträd

I helgen bar det äntligen av till Olingsjön för träff med släkt och röjning av vallen.
Alltid trevligt att träffas! Och jag kan bara instämma med Tonny som höll tal: "Det är inte alla som har det så här bra som vi har det. Det finns familjer och släkter som inte kan hålla sams men det är så roligt att vi kan träffas och ha roligt och det är viktigt att vi tar vara på det"
Det är så sant som det är sagt! Vilken tur vi har att vi har den släkt vi har, på bägge sidor till och med.

Vi hann fiska lite också, dock ingen fiskelycka. Men jag älskade det iallafall. Jag älskar att sitta i en eka med metspöt i hand och bara vänta på att flötet ska hoppa upp och ner i vattnet. Åh, vad jag älskar att vara i Olingsjön när det är sommar och sol och sjön är alldeles stilla, lika mycket som jag älskar att vara i våran stuga när det är snö och vårsol.
När vi kom tillbaka mot land blev Leiyah så glad att hon hoppade i sjön för att möta oss, men hon var ganska snabb upp igen eftersom det var ganska kallt i vattnet.

Jag, Mickaela och Malin fick en egen stuga att sova i. Det var härligt! Slippa alla snarkande gubbar som drar ännu större stockar när dom har druckit. Leif och Tonny satt med oss ett bra tag och pratade framtid och drömmar. Mickaela var frusen så vi eldade till klockan blev...ja, hon måste ha blivit närmare nollfyra. Flickorna somnade och jag höll på att flyta bort. Jag gillar inte att ha över arton grader när jag ska sova och det var säkert över trettio skulle jag gissa.

Lippe fick ett äppelträd av Leif, Tonny, Ulf, Ann och Kim i sen födelsedagspresent.

Vi som var där:
Tonny
Leif
Ulf, Ann, Kim och Isa
Morfar
Maria
Mamma, pappa, Malin, jag och Leiyah
Marie, Patrick, Kevin och Ella
Johnny, Lippe och Mickaela
Roine och Felicia


Förutom att jag har fått världens finne, en sk inombording, som sträcker sig från näsborren till läppen (mamma trodde jag hade fått fläskläpp), så har helgen varit superbra!

På onsdag kommer IKEA köket som ska upp till stugan! Pappa ska upp dit och montera och då vill jag följa med. Jag älskar sånt pill! Men jag måste fråga om han kanske kan vänta till lördag för på fredag ska nog jag och syrran till Olle och Peter på myskväll med räkor.


1 kommentar:

  1. Fina bilder, saknar Roine på bilderna! Blev det nögra träd kvar?

    SvaraRadera